Udvid virkeligheden med Aurasma

 

Aurasma – app til Augmented Reality

 

Augmented Reality (AR) (da.: udvidet/forstærket virkelighed) er en teknologi, hvor fysiske data kombineres med virtuelle data. Således tilføjes den fysiske verden et ekstra lag information oftest i form af grafik og/eller lyd.

Aurasma er en platform, hvor man kan bruge billeder, objekter og lokaliteter til at trigge virtuelt indhold fx andre billeder, videoer, 3D-modeller og -animationer samt links til websider. Dette skabes enten på Aurasmas webside eller i Aurasma-app’en. I app’en er det dog kun muligt at bruge billeder til at trigge andre billeder eller videoer. Resultatet kaldes en Aura.

iOS_Augmented_Reality

Sådan kommer du i gang

Den hurtigste måde at komme i gang på, er ved at bruge Aurasma-app’en:

1. Hent Aurasma-app’en.

2. I app’en trykker du på A-mærket i bunden.

3. I det vindue der dukker frem, er der fem underpunkter nederst i vinduet, og her kan du 1) se allerede eksisterende indhold, 2) lave dit eget, 3) vælge Aura-scanneren, 4) søge Aura’er og kanaler og 5) se din konto (eller oprette en).
Vælg punkt 2.

4. Nu skal du vælge et Overlay, altså billedet eller videoen, der skal komme frem. Du kan vælge et fra Aurasma eller fra din device (kræver at du har fundet/lavet billedet eller videoen og gemt i kamerarullen).

5. Så skal du vælge dit Trigger-image, altså billedet, som kædes sammen med dit Overlay og får det til at komme frem. Hold iPad’en over et egnet billede og tjek om markøren under billedudsnittet bliver grøn, da det indikerer, at dit trigger-image er godt og vil blive genkendt af Aurasma. Tip: Du kan gøre billedudsnittet mindre og ændre formen, så det passer til dit Trigger-image.

6. Tryk på den lilla knap ved siden af billedsnittet for at bruge billedet.

7. Så kan du se et preview af din Aura og acceptere den, hvis den er ok.

8. Giv din Aura et navn og vælg om den skal være Private eller Public. Public kræver, at man har oprettet sig som bruger og oprettet en kanal til at dele sine Aura’er gennem (fx hvis du vil have dine elever til at scanne noget du har lavet).

9. Din Aura bliver lavet, og du kan nu teste den.

 

Der er som sagt flere muligheder på Aurasmas webside-creator (Aurasma Studio) fx flere Overlays på et Trigger-image, egne 3D-modeller, lokalitetstriggering m.m., men den er også lidt anderledes at arbejde i. Kræver at man registrerer sig (gratis), og desværre kan man ikke se eller redigere Auras på tværs af Aurasma Studio og Aurasma-app’en. Der oprettes ligeledes to separate kanaler.

 

Hvad kan man så bruge det til?

– Forklaringer ud fra billede ophængt på væggen eller i bogmateriale

– Forklaringer til opgaver, forsøg og eksperimenter

– Billed-tags på ting fx kroppen, globus,

– Instruktioner på biblioteket og i faglokalerne

– Elevproduktioner, selvevaluering og boganmeldelser

– 3D-modeller af molekyler

– Quizzer: et spørgsmål med et antal svarmuligheder i billeder. En Aura på hvert billede, som viser om dette billede  er det rigtige svar.

 

Ovenstående er nogle overordnede ideer. Har du andre, så skriv dem herunder som en kommentar.

– What’s your Aura? –

Om forfatteren

Jan Holm Rejnhold har skrevet 6 artikler for IT-vejlederens blog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HTML JAVA

Hej