DR Skole – også på iPad!

Måske ved du det allerede… Der er en kæmpe samling levende billeder, fotografier og lydklip i DRs arkiver, som er tilgængelig til skolebrug, og nu er det også muligt at anvende disse på iPad og smartphones.

“TV-arkivet indeholder mere end 700.000 titler, båndarkivet over 70.000 bånd og radioarkivet mere end 26.000 timers lyd.” (fra Om dr.dk/skole)
…og det er da en hel del!

Inde på dr.dk/skole møder man først nyhederne. Husk at logge ind med UNI-login. Øverst kan man vælge at søge inspiration under et fag eller et klasstrin, eller man kan søge på et bestemt ord og se hvilke klip, der dukker op.
Men ruller man lidt ned på siden, får man en lille forsmag på indholdet i de enkelte klasstrin (faser) og fag, hvilket kan være en god start for at få overblik over indholdet. Og der er virkelig meget!

Til hvert emne er der medieklip og elevopgaver, som er lige til at printe ud eller besvare andetsteds. Desuden er der en lærervejledning, som detaljeret gennemgår hver opgave og giver forslag til arbejdet med emnet.

For lærere i historie, samfundsfag og kristendom (særligt i 9.kl.) er der yderligere god grund til at gå ind på siden, da de her har mulighed at hente og printe prøveoplæg, som uden videre kan bruges til eksamen! Prøveoplæggene forudsætter adgang til mediesamlingen, så denne skal også være tilgængelig for eleverne til eksamen.

God jagt i mediesamlingen!

20130924-005436.jpg

Om forfatteren

Profile photo of Jan Holm Rejnhold

Jan Holm Rejnhold har skrevet 6 artikler for IT-vejlederens blog

1 kommentar til "DR Skole – også på iPad!"

  • Casper 07:40 PM 25/9/2013

    Halløj, det ser spændende ud !
    Tak for det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HTML JAVA

Hej