Programmering / Kodning

CODE IS BEAUTIFUL

"Code is Beautiful" - and Code is Difficult

Men det giver god mening at lære, ihvertfald ifølge flere amerikanske iværksættere. Ifølge programmet fra Harddisken (dr/p1) mener flere at kodning burde læres af de fleste på niveau med dansk læsning og skrivning og det matematiske sprog.

Software fylder mere og mere i vores liv, telefoner, tablets og computere, og i diverse elektroniske apparater. Derfor mener flere at kendskab til programmering/kodning er en fordel for fremtidens menneske - Ikke blot giver det jobmuligheder, såsom programmør, webdesigner, spiludvikler og lign. Men at have en forståelse for hvad kodning er, at få det afmystificeret, er også en fordel for at begå sig i det moderne samfund.

Derfor vil denne artikel handle om hvordan du mest overskueligt bliver ført ind i kodningens forunderlige verden, og ret hurtigt får en fornemmelse for, hvad man kan, og hvordan det grundlæggende fungerer.

På Youtube findes der et hav af undervisnings-videoer til div. programmeringssprog. Men er du helt ny, vil det ikke være vejen at gå.

Kodning er svært, MEN du kan faktisk lære rigtig meget inden det begynder at "snøre til", Og jeg mener helt bestemt, at du kan lære så meget, at du kan bruge det til noget - og det er en pointe!!!

Derfor anbefaler jeg at starte med HTML, som er et grundlæggende kodesprog til opsætning af hjemmesider. derefter CSS, som giver siden kulør og form - "styler" din side. 

Med HTML og CSS kan du "bygge" din egen hjemmeside, med titler, tekst, billeder, links, knapper og layout, men siden er ret "stiv" og uden "liv".
Derfor er kodesproget JQUERY også vigtigt at få med. Med dette sprog bliver din side interaktiv med rullemenuer og lign.

 

- Men tre kodesprog? det klarer jeg da aldrig!!! 

- Jo, det gør du!

det kommer til at gå som en leg. Du klikker bare ind på Codecademy, her kan du lave opgaver i hvert af de tre sprog. Her har forskellige personer (undervisere/programmører) lavet nogle gode kurser, som du kan følge.

Selve siden Codecademy er skruet sammen sådan, at du får point for hver opgave, du løser. Du får diplomer, når du har løst en række opgaver eller har lavet 10, 50 eller 100 opgaver. På den måde opmuntres du til at fortsætte, og det føles nærmest som en leg!

Når du har tilegnet dig viden om disse tre sprog og evt. er begyndt at designe din egen hjemmeside (programmer hertil følger længere nede i artiklen), får du måske mod på mere programmering, hvad nogen vil sige - Det rigtige programmering!

JavascriptPythonRuby og PHP er kodesprog der udfordrer dig mere på den matematiske, logiske tænkning. Jeg vil dog anbefale at vælge et sprog, gå i dybden med det, og prøve at lave nogle mindre projekter med dette, f.eks Javascript.
Grundlæggende kan de det samme, og har du fået en forståelse herfor, kan du efter behov lære et nyt.

Ifølge Codecademy vil det være naturligt at arbejde med Javascript efter JQUERY. 

CODE IS BEAUTIFUL

Om forfatteren

Casper Albertsen har skrevet 42 artikler for IT-vejlederens blog

Lærer og IT-vejleder ved Erritsø Fællesskole og ivrig blogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HTML JAVA

Hej