Photoshop Elements – Grundlæggende kursus – Lav en Filmplakat

I og med der er købt og installeret Photoshop Elements 10 på skolens iMacs, følger her et kursus i de mest grundlæggende værktøjer i programmet.

Har man ikke på forhånd kendskab til Photoshop, kan det virke utroligt uoverskueligt at påbegynde et projekt eller bare et mindre arbejde i programmet, da der netop er rigtig mange funktioner og "knapper"/værktøjer. 

Tilligemed skal man have en forståelse for arbejdet med lag, for at udnytte programmets muligheder.  

HURRA - Det er netop, hvad der kommer her!!!

Til denne artikel har jeg lavet en række videovejledninger, som i arbejdet med en filmplakat netop benytter sig af de mest grundlæggende værktøjer.

Nu slipper du for at se utallige youtube videovejledninger igennem for at komme godt i gang - Det arbejde har jeg gjort.

På den måde har jeg plukket de enkelte værktøjer ud og brugt dem til projektet med filmplakaten, og det er helt bevidst at samme typer af opgaver laves med forskellige værktøjer, netop for at præsentere dem og vise hvordan de virker.

I selve processen med at skabe plakaten, var det naturligt at vi snakkede omkring udtrykket i plakaten. En af eleverne lavede hurtigt nogle andre forslag og det gav tydeligt et andet udtryk. På den måde blev det meget tydeligt for klassen hvordan billederne i billedet er med til at fortælle noget om filmen.

Værktøjer og arbejdsgange, der gennemgås i kurset

Starte nyt projekt

Indstille korrekt billedestørrelse

Lasso Tool

Magnetic Lasso Tool

Quick Selection Tool

(om Feather)

Brush Tool

Move Tool

Zoom Tool

Marquee Tool

Eyedropper Tool

farvevalg

Type Tool (Text)

Layer (Lag)

Link Layer

Merge Layer

Layer Styles

Auto Smart Fix

Brightness

Flip Horizontal /spejlvend billede

 

 

 

  

 

 

 

 

 

De 11 film og deres indhold

film 1 - Valg af plakatens stil og oprettelse af nyt projekt / størrelse / Background layer.

film 2 - Opret nyt lag og indsætte et billede heri. Benytte "Quick Selection Tool" til beskæring. 

film 3 - I et nyt lag arbejdes med en farve effekt bagved andet objekt (dåse), med "Brush Tool" skabes et blåt skær. "Gradient Tool" benyttes til at få et billede til at fade ud i bunden.

Film 4 - Indsætter nyt billede med "Lasso Tool". "Feather" nævnes.

Film 5 - Vælger nyt billede med "Quick Selection Tool". Spejlvender billedet (Flip Horizontal). 

Film 6 - Beskæring af billede med "Magnetic Lasso Tool".

Film 7Færdiggørelse af forrige beskæring og billedet indsættes i plakatprojektet.

Film 8 - Billederne behandles med "Auto Smart Fix" og "Brightness". Førstnævnte gør billederne mere skarpe, og justerer farven for at optimere kvaliteten.

Film 9 - Kendskab til lagenes placering i forhold til hinanden, foran eller bagved. billedernes størrelse justeres med "Move Tool". "Gradient Mask" bruges nu sammen med "Layer Mask" for at lave et billede der fader ud i et andet/eller baggrunden. Symbolik i billedet nævnes.

Film 10 - Titlen skal skrives, her bruges "Type Tool". Teksttyper og størrelser anvendes. Teksten behandles i "Layer Styles", hvorved effekter nemt tilføres. "Eyedroppe Tool" benyttes til valg af farver fra plakaten selv, herved opnås mere harmoni i billedet.

Film 11 - De sidste justeringer lægges på plakaten. "Marquee Tool" bruges til at skabe en streg i titlen. "Zoom" effekten bruges. "Link Layers" og "Merge Layers" nævnes. Projektet afsluttes og gemmes nu i .JPEG

Plakaten er færdig.

Her kan du se filmen - DON

Eleverne lavede det meste af filmen selv. Del to lavede vi i fællesskab, hvortil de selv skrev del 1 og del 3 - For enhver med respekt for sig selv laver jo en trilogi...

Om forfatteren

Casper Albertsen har skrevet 42 artikler for IT-vejlederens blog

Lærer og IT-vejleder ved Erritsø Fællesskole og ivrig blogger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

HTML JAVA

Hej